Το Λιοντάρι και το Ποντίκι  

- in EDITORIAL, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
This proud male African lion is cuddled by his cub during an affectionate moment. She is Daddy's girl for sure.


Μια φορά κι ένα καιρό ένα μεγάλο λιοντάρι κοιμόταν του καλού καιρού στη σπηλιά του. Ξαφνικά, ένιωσε στον ύπνο του κάτι να τό γαργαλάει. Άνοιξε τα μάτια του και είδε ένα ποντίκι να περπατάει πάνω του ! Το λιοντάρι θύμωσε πολύ που ένα ταπεινό και μικροσκοπικό ζώο τόλμησε να χαλάσει την ησυχία του κι αρπάζοντάς το με το πόδι του, ετοιμάστηκε να τό κάνει μια χαψιά. Τότε, το ποντίκι άρχισε να κλαίει και να τό παρακαλάει : Άφησέ με βασιλιά μου να ζήσω κι εγώ μπορεί μια μέρα να στό ξεπληρώσω. Το λιοντάρι γέλασε με τα λόγια που άκουσε και είπε: Σού χαρίζω τη ζωή, παρόλο που ποτέ δε θα μπορούσες εσύ να μέ βοηθήσεις ! 

Μια μέρα, όμως, το λιοντάρι έπεσε σ’ ένα λάκκο – παγίδα που είχαν ανοίξει κάποιοι κυνηγοί, κι εκείνοι τού έδεσαν τα πόδια με σκοινιά και έτρεξαν στο χωριό τους να φέρουν κι άλλους ανθρώπους, να τούς βοηθήσουν, για να τό κουβαλήσουν, επειδή ήταν πολύ βαρύ. Ύστερα από λίγη ώρα, έτυχε να περνάει από εκεί ο ποντικός και άκουσε βογκητά.  Κατέβηκε τότε στο λάκκο, είδε το δεμένο λιοντάρι και τό γνώρισε. 
 
Κάποτε μού χάρισες τη ζωή, τού είπε. Τώρα θα σού ξεπληρώσω την καλοσύνη σου και θα σέ ελευθερώσω.
Εσύ θα μέ ελευθερώσεις;
Ρώτησε, απορώντας το λιοντάρι. Πώς είναι δυνατό; 

Τώρα, θα δεις είπε το ποντίκι.

Κι άρχισε, με τα δοντάκια του, να ροκανίζει τα σκοινιά, που έδεναν τα πόδια του λιονταριού. Μετά από λίγο, το λιοντάρι ήταν ελεύθερο.
Σ’ ευχαριστώ πολύ ! Τού είπε συγκινημένο το λιοντάρι.
Σού είχα υποσχεθεί πως θα ξεπλήρωνα την καλοσύνη που μού έκανες, και κράτησα την υπόσχεσή μου, απάντησε το ποντίκι. Τότε, γέλασες μαζί μου, γιατί δεν πίστευες πως εγώ, ένα μικρό και αδύνατο ποντίκι, θα μπορούσα να βοηθήσω εσένα, το βασιλιά των αγριμιών. Πρέπει να ξέρεις, όμως, πως  κι οι πιο αδύνατοι μπορούν να ξεπληρώσουν το καλό, που κάνουν οι δυνατότεροί τους.


 

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου