Ο Πύργος του Άιφελ και τα παράδοξα μυστικά του

- in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΗ

Ο Πύργος του Άιφελ και τα παράδοξα μυστικά του

Πύργος του Άιφελ, το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Το Παρίσι (Paris) ονομάστηκε έτσι από τον Πάρη, τον γιο του βασιλιά Πριάμου της Τροίας. Τον 6ο αιώνα δόθηκε αυτό το όνομα στην πόλη από τους Μεροβίγγειους που, πρότερα ήταν γνωστοί ως Ναΐτες Ιππότες και είχαν σχέση με τους Σικάμβριους Φράγκους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Φράνκιο, ο λαός του οποίου καταγόταν από την Τροία, απ’ όπου και μετανάστευσε. Στο Παρίσι, βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο μασονικό κέντρο μετά το Λονδίνο, το οποίο πριν αποκτήσει αυτή την ονομασία από τους Ρωμαίους, λεγόταν Κάερ Τρόια, δηλαδή Νέα Τροία (David Icke, Το μυστικό όλων των εποχών).

Στο Παρίσι, και ο Πύργος του Άιφελ, το «σήμα κατατεθέν» της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ο οποίος μελέτησε και τη στατική δομή του Αγάλματος της Ελευθερίας. Υπάρχει άμεση μασονική σχέση των δυο αυτών ως προς το συμβολισμό, την τοποθεσία τους, τη χρήση τους αλλά και το λόγο της δημιουργίας τους. Ο πύργος του Άιφελ χτίστηκε στο Πεδίον του Άρεως, Champs de Mars (όπου Mars είναι ο Άρης). Εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 1889. Ο μήνας Μάρτιος (March) είναι μήνας αφιερωμένος στον Άρη (όπως π.χ. ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην Αφροδίτη κ.λπ).

Ο Πύργος είναι φτιαγμένος από σίδερο, το μέταλλο που συνδέεται με τον Άρη, θεό του πολέμου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το πάρκο Champs de Mars αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ο πρώτος συμβολισμός που συναντούμε είναι αυτός του Πύργου της Βαβέλ. Δεν είναι μόνο το θεώρατο, για την εποχή του, ύψος του που τόν σχετίζει. Προκύπτει και από ασύλληπτους συσχετισμούς. Το ύψος του Πύργου είναι 324 μέτρα μαζί με την κεραία του. Σε κλίμακα: 10=32,4. Προσθέτοντας το ύψος 324 και τη βάση 124,90 έχουμε 448,9. Σε κλίμακα δια δέκα μάς δίνει 44,89 (σε μοίρες, γίνεται 45° 29)

Όλο αυτό μας προσδιορίζει, την τοποθεσία της Βαβυλώνας -το πράσινο σημάδι-, πολύ κοντά στο μήκος και πλάτος που μας δίνουν οι παραπάνω υπολογισμοί, δηλαδή, 32° 4′ 0″ Βόρεια, 45° 29′ 0″ Ανατολικά -το πορτοκαλί σημάδι με το Α. (Η περιοχή σχετίζεται άμεσα με την Ερπετοειδή Αδελφότητα και τη γένεση των Μασόνων). Αν και το στίγμα που μάς δίνει βρίσκεται πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία της Βαβυλώνας και της θέσης, όπου λέγεται πως υπάρχει κάτι που σχετίζεται με τον πύργο της Βαβέλ, δεν παύει να είναι εκπληκτικός ο εντοπισμός της ευρύτερης περιοχής.

Σύμπτωση;

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί, ο Πύργος χωρίζεται σε 5 επίπεδα-ζώνες, μαζί με το έδαφος.

Ο αριθμός 5, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, όταν αναφερόταν στο Ε ή Ει των Δελφών, συμβολίζει τον αριθμό του Σύμπαντος, αλλά είναι κι ένας τύπος της φύσης. Ωστόσο, «τι σχέση έχει αυτό με τον Πύργο του Άιφελ;» Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος 324 επί τις τέσσερις πλευρές που τόν αποτελούν, έχουμε 1296. Πολλαπλασιάζοντας τις 5 ζώνες επί τις 4 πλευρές, κάνει 20. Και, 20 Χ 1296 = 25920. Το νούμερο αυτό είναι ο Μεγάλος Ενιαυτός του Πλάτωνα και σχετίζεται άμεσα με τη Μετάπτωση των Ισημεριών (μία εκ των κινήσεων της Γης).

Οι πέντε ζώνες του Πύργου, φαίνεται πως βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστάσεις. Αν κάνουμε μία σύγκριση με τον πλανήτη Δία, τοποθετώντας τον στη βάση του Πύργου, έχουμε αυτόν να καταλαμβάνει την πρώτη ζώνη, ενώ τις επόμενες οι δορυφόροι του Ιώ, Ευρώπη, ο Γανυμήδης και τελικά η Καλλιστώ στην κορυφή.

Αυτή η ρυθμική ακολουθία φαίνεται να σχετίζεται και με τις τροχιακές θέσεις των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, αν τοποθετήσουμε τον Ήλιο στη βάση του Πύργου. Τότε, τις αντίστοιχες θέσεις παίρνουν η Γη, ο Άρης, ο Κρόνος ενώ ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή.

Συμπτώσεις; Θεωρία εξωφρενική ή εντελώς ανυπόστατη;
* Ο συνολικός αριθμός των σκαλιών ποικίλλει, ανάλογα με το ποια πηγή διαβάζουμε. Βάση μετρήσεων των σχεδίων κατασκευής του Πύργου, αυτά ήταν 1710. Τόσα ανέβηκε κι ο Χίτλερ, όταν μπήκε στη Γαλλία. Ωστόσο, οι σκάλες μειώθηκαν στη δεκαετία του 1980, συνολικά είναι 1665. Το παράδοξο είναι πως, αν στο σύνολο προσθέσουμε τα 347 του πρώτου επιπέδου, παίρνουμε 2012. Να σημαίνει κάτι αυτό;

* Προσέξτε την ηχητική ομοιότητα του EIFFEL με το EYE FULL δηλαδή Πλήρες Μάτι (ή γεμάτο μάτια), ή αλλιώς Παντεπόπτης Οφθαλμός.

* Λέγεται ότι ο Πύργος του Άιφελ διεξάγει στρες μέσα από τη δομή του.

Συμβολισμοί υπάρχουν και άλλοι. Άραγε, όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές; Συμπτώσεις; Απλοί συμβολισμοί; Σημαίνουν κάτι; Προμηνύουν κάτι; Είναι ένα σημάδι για κάποιους άλλους και για ποιούς;

Διαβάστε Επίσης

O Πούτιν χορεύει στο γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ !

… Υπό τους ήχους μιας χορωδίας Κοζάκων !