Τα της Ελλάδος και τα… συναφή

- in ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα ανοικτά της Χίου, το τουρκικό αποβατικό TCG Bayraktar… 

Βόλτες, βορειοδυτικά τις Χίου, έκανε το καμάρι των Τούρκων TCG Bayraktar. To τουρκικό αποβατικό εθεάθη βορειοδυτικά της Χίου, στις 10 Μαίου 2018. Σημειωτέον ότι η άσκηση ΕΦΕΣ, που γίνεται στη Δυτική Σμύρνη, είναι αυτές τις ημέρες, στην τελευταία φάση της άσκησης και το τουρκικό πλοίο συμμετείχε σε αυτή. Σε κάθε περίπτωση, το ραντάρ Smart-S Mk2 στο Bayraktar ήταν εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με το Aegeanhawk, το οποίο δημοσίευσε και σχετικό βίντεο από τη στιγμή που φαίνεται ότι περνάει μια ανάσα από τη Χίο, χθες 11 Μαίου 2018.

Πρωταγωνιστής στα τουρκικά ΜΜΕ το TCG Bayraktar

Να σημειωθεί ότι το νεότευκτο τουρκικό αποβατικό TCG Bayraktar, κατάφορτο με τουρκικά άρματα μάχης M48A5, άνοιξε τις πόρτες του στα ΜΜΕ, για πρώτη φορά χθες, 11 Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης EFES-2018. Το πλοίο “πρωταγωνιστεί” στα ΜΜΕ, τα οποία τονίζουν πόσο σημαντικό σημαντικό απόκτημα του ναυτικού στόλου της Τουρκίας είναι, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει ακόμα και πυρηνικές επιθέσεις.

Το βίντεο του Aegeanhawk:

Τι έχει συμβεί;

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το πολεμικό πλοίο έλαβε μέρος στην άσκηση ΕΦΕΣ στο Ντονγκαμπέι και συγκεκριμένα στην επαρχία Seferihisar στη Σμύρνη – περιοχή κοντά στη Χίο.

Σημειώνεται ότι στην τελική φάση της άσκησης έλαβαν μέρος τουρκικά άρματα μάχης με τη συνδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, επιθετικών ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων οχημάτων. Κύριο ρόλο σε αυτή την απόβαση, που προσομοιώνει η επιθετική επιχείρηση της άκσηση ΕΦΕΣ, παίζει το νέο αποβατικό κλάσης Bayraktar, γιατί διαθέτει μεγάλες δυνατότητες.

Αντέχει ακόμα και πυρηνικές επιθέσεις κατά τον τουρκικό Τύπο

Το πλοίο είναι κατά το 72% κατασκευασμένο στην Τουρκία. Πρόκειται, πράγματι, για τα πιο σύγχρονα πλοία του είδους του και το μεγαλύτερο στην Τουρκία, κατασκευασμένο από τουρκικές ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με το ntv.com.tr. Το TCG Bayraktar με μήκος 138,75 μέτρα και πλάτος 16,60 μέτρα, βύθισμα 2 μέτρα, χωρητικότητα 1.200 τόνων, που ισοδυναμεί με σχεδόν 20 θωρακισμένα οχήματα, ενώ μπορεί να μεταφέρει, σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών και δύναμη 350 πεζοναυτών. Επίσης, διαθέτει προστασία από τις επιπτώσεις πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων.

Μένει χωρίς ανεφοδιασμό 30 μέρες στη θάλασσα

Στο αποβατικό, που έχει κατασκευαστεί από ενισχυμένο χάλυβα και διαθέτει πρόσθετη θωράκιση, υπάρχει ελικοδρόμιο, που επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση ενός ελικοπτέρου γενικής χρήσεως 15 τόνων. Για την παροχή εργασιών φόρτωσης και εκφόρτωσης, υπάρχουν τρεις γερανοί σε κάθε πλευρά του πλοίου. Το πλοίο διαθέτει επίσης 4 αποβατικά LCVP, το καθένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει 8 τόνους φορτίου ή 40 άτομα και είναι ικανό να επιταχύνει έως και 20 κόμβους. Ακόμα και χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλοίο, ενώ πάνω σε αυτό υπάρχει επίσης ειδικός υγειονομικός εξοπλισμός σε τόσο καλό επίπεδο, που μπορούν να γίνουν ακόμα και αναλύσεις αίματος. Τέλος, το πλοίο μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα για 30 ημέρες, χωρίς ανεφοδιασμό, ενώ διαθέτει βεληνεκές πάνω από 5.000 ναυτικά μίλια – onalert.gr

Διαβάστε Επίσης

Πολάκης προς Στουρνάρα: «ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ…»

«Η μοναδική σου προσφορά, σε αυτή τη χώρα,