Κρητική μαντινάδα στα αγγλικά, για τον Κάρολο !

Οι Κρητικοί λατρεύουν τις μαντινάδες. Όπως φαίνεται μάλιστα μπορούν να τις προσαρμόσουν και στα αγγλικά για χάρη των υψηλών προσκεκλημένων. Αυτό ακριβώς έκαναν για τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, που σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ηράκλειο. Ο Παναγιώτης Μαρκογιαννάκης από τα Μάλια, θέλοντας να τιμήσει το πριγκιπικό ζεύγος, έφτιαξε μια μαντινάδα στα αγγλικά και τούς τήν αφιέρωσε, απαγγέλλοντάς τη, στο Ράδιο Κρήτη.


“Welcome to the island of Crete,

with your great wife,

My Prince, I wish you all the best,

and have a happy life”


Μετάφραση

“Καλώς όρισες στο νησί της Κρήτης,

μαζί με την υπέροχη σύζυγό σου,

Πρίγκιπα μου, σού εύχομαι όλα τα καλά,

και να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή”.

ekriti.gr

Στο σπίτι του ´Εβανς ο Κάρολος, με «ξεναγούς» τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο πρίγκιπας Κάρολος με «ξεναγούς» τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη Μαρέβα Μητσοτάκη στη βίλα Αριάδνη
Ο πρίγκιπας Κάρολος με «ξεναγούς» τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη Μαρέβα Μητσοτάκη, στη βίλα Αριάδνη

Στη βίλα Αριάδνη, βρέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κνωσό, ο πρίγκιπας Κάρολος. Η βίλα Αριάδνη ήταν το σπίτι, όπου έμενε ο ´Εβανς, όταν έκανε τις ανασκαφές στην Κνωσό και σήμερα είναι επισκέψιμος χώρος. Ο πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε να ξεναγηθεί εκεί σήμερα και οι υπεύθυνοι του χώρου τού έδειξαν το πώς μαγείρευαν στη Μινωϊκή εποχή. Στο πλευρό του πρίγκιπα Καρόλου ήταν και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχαιολογία, κάνοντας διατριβή σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στη Μινωϊκή Κοινωνία, αλλά και η Μαρέβα Μητσοτάκη: 

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Πρίγκιπα Κάρολο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη. Παραβρέθηκαν και οι δύο στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η κ. Βαρδινογιάννη, που συνδέεται με φιλική σχέση με τον Πρίγκιπα Κάρολο, τού προσέφερε το βιβλίο της με τίτλο: «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η κυρία βαρδινογιάννη μιλήσει στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCOΗ κ. βαρδινογιάννη μιλήσει στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού, στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσφέρει στον πρίγκιπα Κάρολο το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία»Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσφέρει στον πρίγκιπα Κάρολο το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία».Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τον πρίγκιπα ΚάρολοΗ Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τον πρίγκιπα Κάρολο:

Ο πρίγκιπας Κάρολος μαθαίνει πως μαγείρευαν στο μινωικό πολιτισμό Ο πρίγκιπας Κάρολος μαθαίνει πως μαγείρευαν στο μινωικό πολιτισμό.

Οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαρέβα ΜητσοτάκηΟι κες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαρέβα ΜητσοτάκηΗ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη βίλα ΑριάδνηΗ κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη βίλα Αριάδνη.

Διαβάστε Επίσης

Πολάκης προς Στουρνάρα: «ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ…»

«Η μοναδική σου προσφορά, σε αυτή τη χώρα,